17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilim

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen şirket veya şahıslar için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilim hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılım yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için yazılır. Eğer programlama gerçekleşirken ileriye dönük kodlanmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi durur. Bu tür kodlamalarda kodu yazan kişiye muhtaç olursunuz çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözetilmediği bir programı farklı web programcıları düzenlemekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez yada daha kötüsü düzenlemek için fahiş rakam ister.
  • Kısır yazılım veya geliştirilebilir kodlama arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında yada başka yazılımcıların kodu ele aldığı zaman sorun çıkartmadan çalışabileceği programlardır. Siz programı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile başka bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi devam ettirilebilir. Bunun avantajları fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. yenilikler çıkmaktadır. Geliştirilemez bir web yazılım sadece yapımcısının düzenleyebildiği, başka web yazılımcının geliştirmek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web program maliyetli bir hizmettir. Bu hizmeti almak istiyorsanız ne aşırı ücrete nede çok düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek olarak üç şirketten fiyat teklifi aldınız birisi 3.000 tl dedi, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, birisi 1.500 tl teklif verdi buradan anlaşılırki bu programın fiyatı tahminen 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 farklılık gösterebilir. Daha cüzi yada yukarı ücretlere aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi tafsilatlı bir tarzda aktarın. Web yazılım yaptırırken ne istediğinizi mutlaka aktarabilmeniz gerekmektedir. Arzu ettiklerinizi mükemmel bir biçimde aktardıktan sonra notlar tutulacak ve fiyat teklifleri sunulacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit gördüğünüz veya söylemeye gerek yok diye düşündüğünüz şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme bittiğinde artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye kalır yada yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web programı için anlaşma yaptık. İstenen bir veri kayıt yazılımıydı, istenildiği gibi programlanmaya başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test için şirkete gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu veriler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, inceledim sitenin apisi yoktu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada şahıslar veya şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilim hizmeti almak isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların başında kurumsal web programlama firmalarıyla çalışmamaları gelir. Ajansların şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç ajans ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en ucuzuna yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünelim ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web programı sizi ne kadar ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilim - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilim, istanbul Profesyonel web yazilim, Profesyonel web yazilim istanbul,Profesyonel web yazilim firması, Profesyonel web yazilim firmaları, istanbul Profesyonel web yazilim firması, istanbul Profesyonel web yazilim firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder