13 Temmuz 2017 Perşembe

Kurumsal web sayfasi tasarimi

Kurumsal web sayfasi tasarimi nedir? ve web dizayn hizmeti almak isteyen kişi yada firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Kurumsal web sayfasi tasarimi yaptırırken nelere önem verilmeli?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Kurumsal web sayfasi tasarimi yaptıracağınız kişi veya şirket'e ne istediğinizi açıklayıcı bir biçimde anlatan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu komple sitenizi tasarlayacak kişi veya kuruluşa bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en ince ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web tasarım yapıldıktan sonra web yazılımına giydirme uygulanır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsini kapsayacak sözleşme yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli yapılacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sayfasına sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışması ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Kurumsal web sayfasi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak kodları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller optimize edilerek sağlanmaktadır.
  • Kurumsal web sayfasi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Kurumsal web sayfasi tasarimi ücretleri ne kadardır?

Kurumsal web sayfasi tasarimi için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web dizyan firmaları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki freelance web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance hizmet verenlerin giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %30 - %60 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder